Sündmuskohal oli ka politsei, kes olukorda jälgis ja julgestas.

Vene saatkonna ees oli piketeerimas vähemalt paarsada inimest ning muuhulgas asetati saatkonna ette ka süütepudel. Siiski oli olukord Delfi fotoreporteri sõnul kella poole 13 ajal rahulik. Peeti kõnesid ning inimesed arutlesid omavahel.

Kella 13 ajal liikusid aga inimesed edasi USA saatkonna juurde piketeerima.

Meeleavaldusega avaldame igakülgset toetust Ukrainale ja juhime tähelepanu, et Vene Föderatsiooni agressioon suveräänsele Euroopa riigi vastu tuleb üheselt hukka mõista ja lõpetada. Venemaa rikub rahvusvahelist õigust, viies teise suveräänse riigi territooriumil oma väed. Sisuliselt on tegemist Ukraina okupeerimisega,“ rääkis IRLi rahvuslaste ühenduse esimees Tarmo Kruusimäe.

IRLi peasekretäri Tiit Riisalo sõnul mõistab IRL üheselt hukka provokatsiooniliselt esinenud isiku käitumise meeleavaldusel. "IRL distantseerib ennast ühemõtteliselt natsisümboolika kasutamisest. IRL vabandab kõigi meeleavaldusel osalenute ees seoses meeleavaldusel toimunud provokatsiooniga," ütles Riisalo.

Euroopa paralamendi saadik Tunne Kelam ütles, et Venemaa näol on tegemist suurriigiga, mille poliitikaks on omaenda huvide teostamine naabrite suveräänsuse ning rahvusvahelise õiguse süstemaatilise rikkumise arvelt.

Sõjalise jõu kasutamine Ukraina euroopaliku arengusuuna ning territoriaalse terviklikkuse vastu ohustab Kelami hinnangul kõigi Ida-Euroopa riikide julgeolekut.