Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles BNS-ile, et kaitseväe üksus siirdub missioonile Kesk-Aafrika Vabariiki eeldatavalt märtsi keskpaigas, üksuse teeleasumise täpne aeg sõltub logistikast ning võib kõikuda paar päeva mõlemale poole.

Eesti jalaväerühm hakkab tõenäoliselt läbi viima julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Reinsalu sõnul ei ole Eesti üksuse täpsed ülesanded veel selgunud ning need saavad paika planeerimise käigus.

Riigikogu otsustas eelmisel nädalal anda kaitseväele mandaadi saata kuni 55 Eesti kaitseväelast ühekordsele missioonile Kesk-Aafrika Vabariiki.

Riigikogu otsuse kohaselt osaleb Eesti EL-i missioonil Kesk- Aafrika Vabariigis jalaväerühma ja toetusüksusega ehk kokku kuni 55 kaitseväelasega. Missioon kestab neli kuud kuni 31. augustini. Eesti osalus jalaväerühma suuruse üksusega on ühekordne. Ka annab mandaat pärast missiooni lõppu võimaluse osaleda kuni käesoleva aasta lõpuni missioonil kuni viie staabiohvitseriga.