Šveitsi valitsus on otsustanud "põhimõtteliselt külmutada kõik võimalikud arved, mis härra Janukovõtšil võivad Šveitsis olla", ütles välisministeeriumi pressiesindaja Pierre-Alain Eltschinger meilitsi AFP-le.

Reedel avaldatav otsus kohustab Šveitsi panku ilmutama Ukraina arvetega seoses kõrgendatud valvsust, vahendas BNS AFP uudist.

Vastuseks küsimusele, kas Janukovõtšile ja tema võimalikele saatjatele keeldutakse viisat andmast, kui nad peaksid Šveitsi piirile saabuma, ütles pressiesindaja vaid, et Šveits jälgib Ukraina olukorda väga tähelepanelikult".

Kas Janukovõtšil endal Šveitsi pankades raha on, ei ole teada, küll aga avas tema poeg Aleksander 2011. aasta lõpus Genfis oma Management Assets Company (MAKO) haru.

Šveitsi nädalalehe L'Hebdo andmetel on 40-aastane hambaarstist ärimees ajanud viimase kolme aastaga kokku ligikaudu miljardi dollari suuruse varanduse.

Tema Ukraina konglomeraat kontrollib väidetavalt ligi poolt riigi söetootmisest ning kolmandikku elektri tootmisest ja jaotamisest.