Seejuures märkis Janukovõtš, et Ukraina kaguosas ja Krimmis ei mõisteta sellist korralagedust, kui ministreid valib rahvahulk väljakul, vahendab UNIAN.

„Kahjuks ei ole mitte millelgi, mis toimub praegu Ukraina ülemraadas, legitiimset iseloomu. Otsused, mida võetakse parlamendis vastu paljude oma julgeoleku pärast kartvate Regioonide Partei ja teiste fraktsioonide liikmete puudumisel, kellest mõnede kallal tarvitati füüsilist vägivalda ja kes olid sunnitud Ukraina territooriumilt lahkuma, on ebaseaduslikud,“ öeldakse Janukovõtši pöördumises Ukraina rahva poole, mille avaldas RIA Novosti.

„Ma olen veendunud, et nendel tigimustel osutuvad kõik vastu võetud otsused juba lähemal ajal mittetoimivateks ning neid ei täideta. Selles olukorras teatan ametlikult oma otsustavusest võidelda lõpuni tähtsate kompromisslepingute täitmise eest Ukraina sügavast poliitilisest kriisist väljatoomiseks. Kutsun üles tooma olukorra meie maal viivitamatult tagasi põhiseaduslikule alusele. Praegu muutub selgelt nähtavaks, et rahvas Ukraina kaguosas ja Krimmis ei mõista sellist korralagedust ja määramatust riigis, kui ministeeriumide juhte valib rahvahulk väljakul,“ lisas Janukovõtš.

Janukovõtši sõnul on ta endiselt valitud riigipea ning Ukrainas on olemas kõik riigipöörde tunnusmärgid.

Janukuvõtš ütles, et ei ole andnud Ukraina armeele korraldust sekkuda sisepoliitilistesse sündmustesse ning ei anna seda käsku ka nüüd.

„Mina kui ametis olev president ei lubanud Ukraina relvajõududel käimasolevatesse sisepoliitilistesse sündmustesse sekkuda. Annan sellise käsu ka nüüd. Juhul, kui keegi hakkab relvajõududele ja jõustruktuuridele sekkumiseks käske andma, on need ebaseaduslikud ja kuritegelikud,“ öeldakse Janukovõtši pöördumises.