23. veebruari õhtul küsisid patsiendi sugulased haigla teatel telefoni teel mitmel korral infot, kas Jaan on haiglasse toodud. "Infot küsiti isikustatud kujul ehk meie töötajad otsisid infosüsteemist isikut nii nime kui isikukoodi järgi," ütles haigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja dr. Vassili Novak.

Ka järgmisel päeval pöördus politsei haiglasse esmalt isikustatud päringuga. "Kui õhtul küsiti andmeid ka haiglasse toodud tundmatute kohta, seostati juhtunu eelmisel päeval haiglasse toodud tundmatu mehega. Omastel paluti haiglasse tulla patsienti identifitseerima. Senini tundmatuna registreeritud patsient isikustati pärast seda, kui lähedased patsiendi 24. veebruari öösel identifitseerisid," kirjeldas Novak, kuidas Jaan lõpuks tuvastatud sai.

"Regionaalhaiglal on igapäevane koostöö politseiga. Tavaolukorras informeerib haigla politseid haiglasse toodud vigastustega patsientidest, nii tuvastatuist kui ka tundmatuist, tööpäeviti. Selline praktika ja koostöö on toiminud haigla ja politsei vahel aastaid," kinnitas Novak.

Patsient toodi haiglasse tundmatu mehena. Lähtuvalt tema tervislikust seisundist vajas patsient edasist haiglaravi. "Patsiendile tehti erakorraline operatsioon ja ta viibib praegu intensiivravi osakonnas," ütles Novak.