Muuhulgas ootab keskfraktsioon vastust küsimusele, milliseid meetmeid on ministeerium olukorra parandamise nimel Tapa erikoolis kuu aja jooksul rakendanud.

Samuti tahetakse ministrilt teada, kui tõenäoliseks ta peab, et keegi on nõus tänase palga ja tingimuste juures Tapale järelevalvetöötajana tööle asuma.

Arupärimise esitanud Keskerakonna saadikud juhtisid ministri tähelepanu sellele, et jaanuaris Tapa erikoolis toimunud mässust on tänaseks möödas enam kui kuu, kuid olukord erikoolis pole kahjuks senini paranenud.

"Olgugi et haridusminister lubas antud probleemiga koheselt tegeleda, on reaalsus paraku teistsugune," märgiti arupärimises. "Koolist on lahti lastud järelevalvetöötajate juht ning lahkunud on täiendavalt veel mitu järelevalvetöötajat. Tänase seisuga on koolis vaid kolm meessoost järelevalvetöötajat ning nemad viibivad koolis vaid öises vahetuses."

Järelevalvetöötajate puudumine lükkab kooli aga sügavamasse kriisi ning on oht, et õpilased hakkavad omavolitsema, leidsid arupärimise esitajad.

Mullu novembris viisid õiguskantsler Indrek Tederi nõunikud sellest ette teatades läbi kontrollkäigu Tapa erikooli ning tänaseks valminud raportis möönab õiguskantsler, et asutus ei saa oma tööga normaalselt hakkama.

Kontrollkäigu ajal oli Tapa erikooli õpilaste nimekirjas 31 õpilast, nendest 2 olid vahi all ja 7 õpilast olid omavoliliselt koolist lahkunud.