Spordivahendite laenutusteenuse eesmärk on juhtida tähelepanu tervislikule eluviisile ning vajadusele veeta rohkem aega vabas looduses liikudes, kirjutab BNS. "Kutsume inimesi üles katsetama spordivahendeid, et nad oskaksid valida just neile sobiva liikumis- või sporditegevuse. Valiku tegemisel on abiks ka raamatukoguhoidja, kes aitab huvilisel leida liikumistegevuse või spordiala kohta vajalikku kirjandust," teatas keskraamatukogu avalike suhete spetsialist Mai-Liis Niit.

Ta avaldas lootust, et spordivahendid meelitavad raamatukokku lapsed ja noored, kes raamatukogu läheduses lihtsalt niisama aega surnuks löövad. Samuti saavad materiaalselt vähemkindlustatud lugejad, kellel ei jätku raha spordivahendite ostmiseks või treeningul käimiseks, kasutada tasuta spordivahendeid.

Spordivahendi laenamiseks peab olema Tallinna Keskraamatukogu lugeja. Korraga saab laenata ühe spordivahendi seitsmeks päevaks ilma tagastustähtaja pikendamise võimaluseta. Nõudluse korral võib raamatukogu laenutada spordivahendi ka lühemaks ajaks kui nädalaks. Spordivahendite laenamine on tasuta.

Projekti toetab Hasartmängumaksu Nõukogu.