Maduro sõnul tappis valitseva sotsialistliku partei parlamendiliikme venna Alexis Martínezi riigi keskosa linnas Barquisimetos „fašisti kuul“, vahendab Reuters.

Alates vägivalla puhkemisest kaheksa päeva tagasi on suur hulk inimesi viga saanud ja arreteeritud.

Peamiselt tudengitest meeleavaldajad nõuavad Maduro tagasiastumist ning süüdistavad tema valitsust vägivallakuritegude vohamises, suures inflatsioonis, toiduainete defitsiidis ja oponentide väidetavas represseerimises.

Kõige ägedamad kokkupõrked toimusid neljapäeval Andides asuvates lääneosariikides Tachiras ja Méridas, mis on olnud eriti rahutud pärast seda, kui karmi liini pooldavad opositsiooniliidrid kutsusid oma toetajaid veebruari alguses tänavatele.

Tachira pealinnas San Cristóbalis, mida mõned elanikud nimetavad sõjatsooniks, on paljud ärid suletud ning barrikadeeritud tänavatel toimusid taas tudengite ja politsei kokkupõrked.

Valitsus teatas, et kavatseb võtta tarvitusele erimeetmed seal korra taastamiseks.

„See ei ole militariseerimine,“ ütles Venezuela siseminister Miguel Rodríguez Torres San Cristóbalis riigitelevisioonile. „Me oleme siin, et teha tööd suure enamuse Tachira inimeste heaks. ... Enne kui pidada dialoogi, peab meil olema kord.“

Maduro ütles, et ei lase oma rivaalidel Tachirat Benghaziks muuta, viidates vägivaldsele Liibüa linnale.

Pealinnas Caracases puhkes kõige ägedam vägivald pärast meeleavalduste algust kolmapäeva öösel.

Linna rikkamas idaosas lasid julgeolekujõud pisargaasi ja tulistasid kummikuulidega, ajades taga noori, kes loopisid Molotovi kokteile ja blokeerisid teid põlevate prügihunnikutega.

Neljapäeval oli Caracas palju rahulikum, kuigi meeleavaldajad kogunesid taas samale väljakule, Plaza Altamirale. Mõned ärid olid kinni, mis kahjustab veelgi Venezuela juba niigi kriisis olevat majandust.

Pinged on kasvanud pärast seda, kui 42-aastane Harvardi majandusharidusega opositsiooniliider Leopoldo López end sel nädalal julgeolekujõududele üles andis. Teda hoitakse kinni Caracase Ramo Verde sõjaväevanglas süüdistatuna vägivalla õhutamises.

„Muutused sõltuvad meist igaühest. Ärge andke alla!“ kirjutas Lópezi naine Lilian Tintori neljapäeval Twitteris.

Kohalikud telekanalid rahutustest praktiliselt üldse otsepilti ei näita, niisiis pöörduvad venezuelalased sotsiaalmeedia poole, et saada informatsiooni ja visuaalset materjali. Ringleb ka võltsitud fotosid.

Mõlemad pooled süüdistavad teinetest vägivallatsemises ja ka teineteise tulistamises.

Maduro väidab, et López ja „väikesed fašistlikud rühmitused“ on liidus USA valitsusega ja tahavad riigipöörde korraldada.

Maduro on olnud äärmiselt kriitiline rahvusvahelise meedia suhtes ning neljapäeval hoiatas ta CNN-i, et kui telekanal oma käitumist ei korrigeeri, visatakse ta riigist välja.