Eesti Vabariigi 96. aastapäeva paraad algab 24. veebruaril kell 12 Pärnu Keskväljakul, kuhu rivistub üle 1400 kaitseväelase, kaitseliitlase ja sisekaitseakadeemia kadeti, samuti liitlaste üksused, teatas kaitseväe peastaap.

Osavõtjate arvult on tänavune paraad taasiseseisvumisaja suurim ning esimest korda osalevad Eesti Vabariigi aastapäeva paraadil liitlaste üksused - Ühendkuningriik on esindatud rühmaga, Ameerika Ühendriigid, Läti, Leedu ja Taani Kuningriik liputoimkondadega. Esimest korda on paraadil ajateenijatest soomusmanööverkompanii soomukitel Sisu XA-180.

Paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja rivistab Põhja kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Rene Brus.

Vabariigi aastapäeva paraadil rivistuvad jalgsiüksused Akadeemia ja Vee tänavatele ümber Vaasa pargi. Paraadmarsil liiguvad jalastunud üksused teatri eest mööda Pikale tänavale, millel marsitakse kuni Pargi tänavani ning Pargi tänavalt keeravad üksused omakorda Vanapargi tänavale.

Tehnika on paraadi alguseks rivistunud Pikale tänavale. Tehnika hakkab liikuma viimase jalastunud üksuse järgi ja teeb ringi ümber Vaasa pargi, teatri eest mööda ja sealt kuni Pika tänava lõpuni.

Kokku osaleb paraadil kaheksa kompaniid, viis patareid, 11 rühma ja kaks orkestrit. Esindatud on kõik väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused ja lahingukool, staabi- ja sidepataljon, Kalevi pataljon, vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru jalaväepataljon, Scoutspataljon, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, õhuseiredivisjon, logistikakeskus, kaitseliidu Pärnumaa malev, miinipildujarühm, tankitõrjerühm ja akadeemiline malevkond, sisekaitseakadeemia, kaitseväe orkester, politsei- ja piirivalveameti orkester. Liputoimkonnaga on samuti esindatud erioperatsioonide üksus.

Relvastusest ja tehnikast saab paraadil lisaks käsitulirelvadele näha veel 155- ja 122-millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjeraketikomplekse Mistral, õhutõrjekahureid ZU-23-2, tankitõrjeraketikomplekse Milan ja Mapats, 120- ja 81-millimeetriseid miinipildujaid, 90-millimeetriseid tankitõrjekahureid, soomukeid Sisu XA-180 ja XA-188, mobiilset õhuseireradarit Ground Master ja erinevaid lahinguteenindustoetuse sõidukeid.

Plaani kohaselt ja sobiva ilmaga sooritavad paraadist ülelennu Eesti õhuväe lennuvahendid ning Balti riikide õhuruumi turvavad NATO hävitajad.
Muusikat teevad kaitseväe ning politsei- ja piirivalveorkester. Pärast paraadi saab sellel osalenud tehnikat näha Keskväljakul näitusel.

Paraadi peaproov korraldatakse Pärnu Keskväljakul 23. veebruaril kell 21.