Täna Stenbocki majas välismissioonidel teeninud kaitseväelaste ja nende lähedaste auks korraldatud vastuvõtul ütles peaminister Ansip, et Eesti jaoks on oluline, et meil on kaitseväelasi, kes on saanud karastuse missioonipiirkondades, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Olen kuulnud kaitseväelasi ütlemas, et missioonidel teenimine on nende karjääri tipphetk,“ rääkis Ansip ning tunnustas kaitseväelasi nende panuse ja Eesti kaitsevõime tugevdamise eest.

Peaminister tänas ka kaitseväelaste lähedasi, pereliikmeid ja lapsi. „Ilma teie toetuseta ei oleks kaitseväelaste pühendumine võimalik,“ sõnas Ansip.

Peaminister kinkis igale kaitseväelasele Eesti ja Gruusia koostöös valminud filmi „Mandariinid“, kuhu ta oli oma käega sisse kirjutanud tänusõnad.

Suurim üksus vastuvõtul oli kaitseväe Afganistani viieteistkümnes kontingent, mille koosseisu kuulusid jalaväekompanii Estcoy-16, logistiline toetuselement NSE-15 ja staabiohvitserid. See kontingent teenis Afganistanis eelmise aasta maikuu algusest kuni novembri lõpuni.

Teine suurem üksus vastuvõtul oli miinijahtija Admiral Cowani meeskond, kes teenis oma laevaga eelmise aasta augusti algusest kuni novembri lõpuni NATO miinitõrjeeskaadri koosseisus.