„Pöördun Ukraina presidendi poole, sest temal lasub kogu vastutus, tema käes on tänasel päeval kogu võimutäius riigis ja ainult tema võib selle küsimuse lahendada,“ ütles Klõtško ülemraadas toimunud briifingul UNIAN-i vahendusel.

Klõtško kutsus Janukovõtšit üles kuulutama välja ennetähtaegsed parlamendi- ja presidendivalimised. „Ma olen veendunud, et see alandab temperatuuri ühiskonnas,“ rõhutas Klõtško. „Tehke seda ja sellest saab väljapääs ja sellest saab mehine tegu.“

Veel kutsus Klõtško üles andma Regioonide Partei fraktsioonile käsku 2004. aasta põhiseaduse taas kasutuselevõtu poolt hääletamiseks.

„Andke parlamendile käsk, sest ta peab hääletama ja toetama 2004. aasta põhiseaduse juurde naasmise akti,“ ütles Klõtško. „See on ainus tee, mille abil saame me nüüd poliitilise ja majanduskriisi Ukrainas lahendada.“

Klõtško rõhutas, et uue valitsuse peab moodustama parlament ja opositsioon on valmis võtma vastutuse selle moodustamise eest. „Praegu ei liigu aeg mitte tunni-, vaid minutikaupa,“ ütles Klõtško.

Veel kutsus Klõtško Janukovõtšit üles koristama eriüksust Berkut ja siseväelasi Kiievi tänavatelt.