Eesti Päevalehe omandusse sattunud e-kirjad näitavad, et Põhja-Tallinna Linnaosavalitsus aitas linna ressursiga kaasa korteriühistute korraldatud valitsusevastastel pikettidel. Väidetavalt on linnaosavalitsus maksnud avalikest vahenditest kinni meeleavaldusega seotud arveid, teatas IRL-i pressiteenistus.

Keskkriminaalpolitseist öeldi Delfile, et avaldus on nendeni jõudnud ning vastavalt väärteomenetluse seadustikule on neil nüüd 15 päeva aega, et otsustada selle asja edasine menetlemise küsimus.

Riigikogu Korruptsioonivastane erikomisjoni aseesimehe ja Põhja-Tallinna Halduskogu liikme Liisa Pakosta sõnul on linnaosavalitsuse käitumisel selgelt ametiseisundi ja avaliku vahendi korruptiivse kasutamise tunnused.

„Kui varem on linna vastutustundetu maksumaksja raha raiskamine aastaid riivanud inimeste õiglustunnet, siis siiani on arutelu sumbunud seaduste mitmetitõlgendamisse. Seekordne juhtum aga selleks meie hinnangul ruumi ei anna, kuna eksitud on kahe korruptsioonivastase seaduse paragrahvi vastu,“ ütles Pakosta.

Pakosta selgitas, et korruptsiooniks loetakse avalike vahendite kasutamist väljaspool oma ametiülesandeid enda või kolmandate isikute huvides.

„Riigivastaste pikettide korraldamine ei ole kuidagi linnaosavalitsuse ametiülesanne, ent samas teenisid need Keskerakonna huve,“ sõnas Pakosta.