"Täna on selge, et see kiri on ette valmistatud arvestades kõiki Eesti Panga protseduure. Selle on ettevalmistanud raamatupidamisosakond," rääkis Vakra ERR-i uudisteportaalile.

Vakra ütles, et ei soovi ametniku nime avalikustada, sest tegemist ei olnud otsustaja, vaid pigem inimesega, kes tegi oma tööd ja täitis korraldusi.

Kuna aga Vakra sõnul on komisjonis mitmed inimesed väitnud, et nad ei mäleta, kuidas see kiri tekkis, siis täna on näha, et see on Eesti Panga raamatupidamisosakonna spetsialistide poolt koostatud. Selge on tema kinnitusel ka see, et kirja ei koostanud toonane Eesti Panga president Vahur Kraft ainuisikuliselt, kuigi seal tema allkiri oli.

Eile selgus, et eelpoolmainitud 1995. aastal koostatud nn valeandmetega kirja õigsuse kinnitamiseks on Vahur Kraft esitanud komisjonile kaks dokumenti, millest üks osutus võltsinguks ja teisele tehakse ekspertiis.

Eesti Pank avaldas eelmise aasta alguses auditi, millest selgus, et 1995. aastal koostati keskpangas valeandmetega dokument, millel on Krafti allkiri.

Valeandmeid sisaldavas dokumendis on kirjas, et Vene firmal TSL International oli 32 miljoni dollari ulatuses nõudeid Vnešekonombanki (VEB) suhtes.