„Me elame sõjasarnases olukorras, nii et kõik on kallis, kõik on blokeeritud. Miski ei tööta. Veokid, mis tulevad Kamerunist, karjakasvatajad, kes toovad loomaliha Tšaadist, kõik on peatunud. Mitte midagi ei ole, nii et me oleme sunnitud selle olukorra läbi elama sellisena, nagu ta on,“ ütleb vürtsikaupmees Sylvanus Kossingou Reutersi vahendusel.

Usuvägivald on sundinud kümneid moslemitest kaupmehi ja autojuhte kas põgenema või riiki üldse mitte sisenema. Sealiha, juurvilju ja pähkleid on väga vähe saada ning toiduaineid üldse on üha vähem ja need on kallimad.

„Kui midagi ette ei võeta, muutub olukord Kesk-Aafrika Vabariigis palju, palju halvemaks. Juba praegu on seal 1,3 miljonit inimest, kes vajavad toiduabi. See arv suureneb. Mida me nägema hakkame, kui kogukondi paremini ei kaitsta, on see, et üha rohkem inimesi, rohkem kaupmehi, rohkem karjakasvatajaid põgeneb riigist ning Bangui ja teiste piirkondade varustamine lõpeb,“ ütleb abiorganisatsiooni Oxfam regionaalsete kampaaniate ja poliitikajuht Steve Cockburn.

„Me oleme väga mures, sest kui see toidunappus jätkub, ei jää meil turgudele midagi alles ja palju rohkem inimesi sureb. Tuleb palju rohkem surmasid,“ ütleb naine turul, Nadege Kodo.

Et üheksa inimest kümnest saab endale lubada vaid ühe söögikorra päevas, usub ÜRO, et riik on katastroofi lävel.