Pirita-Mähe kandis elavatel inimestel palutakse teada anda mupo patrulli infotelefonil 14410, kui märkavad hulkuvaid ja kirjeldusele vastavaid koeri ringi jooksmas.

10. jaanuaril ründas Mähel hulkuv koertekari omanikuga ja rihma otsas olnud koera, kes sai raskeid kehavigastusi. Eile jõudis muponi teade samade tunnustega koerakarja uuest rünnakust 30. jaanuaril Lehiku ja Vahtramäe tee nurgal.

Seekord oli omanikuga ja rihma otsas jalutava koera ründajaid kaks - suur kaukaaslase-tüüpi ja temast väiksem, must kohevakarvaline isend. Puremine toimus mitu minutit, enne kui omaniku ründajad minema peletada suutis. Õnneks pääses ründealune koer ilma lihahaavadeta.

Hilisemal ümbruse kontrollimisel koeri leida ei õnnestunud. Intsidendist teatanud naisterahva sõnul ei olnud tegemist kodutute koertega. "Nad olid heas toitumuses ja korraliku karvkattega, kindlasti on neil olemas omanik. Loodan, et kirjelduse põhjal tunneb keegi koerad ära ja teavitab omanikku ohust, mida tema üksinda ringijooksvad koerad endast kujutavad," rääkis pealtnägija.

Seoses eelkirjeldatud juhtumitega palub mupo Pirita-Mähe kandis elavatelt inimestelt abi: kui te märkate ringi hulkuvaid ja kirjeldusele vastavaid koeri ringi jooksmas, siis teavitage koheselt mupo patrulli infotelefonil 14410.

Võimalusel võiks koeri pildistada (taustal peaks olema kergelt äratuntav objekt või tänavasilt) ning jälgida, millise kinnistu territooriumilt on loomad välja pääsenud. Kui kellelgi on teavet koera omaniku kohta, siis on ka need vihjed teretulnud. Tegemist on ohtlike ja agressiivsete loomadega, kes võivad rünnata nii teisi loomi kui ka inimesi.

Kaukaasia lambakoerale sarnanev koer on valget värvi, oranžikas-pruunide laikudega tagakehal ning lõigatud sabaga. Üks kaaslastest on must segavereline, umbes 20-25 kg kaaluv ning koheva karvaga isend. Kolmanda kohta tundemärgid puuduvad.