Kohus teatas avalduses, et jättis rahuldamata taotluse tühistada 2. veebruari parlamendivalimised, sest selleks ei olnud piisavalt alust, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Tai valimiskomisjoni sõnul jäid valimispäeval suletuks 94 000 jaoskonnast 10 000, mõjutades miljoneid inimesi.

Võimupartei Puea Thai väitel andsid valimistel hääle 44 miljonist valimisõiguslikust taist enam kui pooled. Opositsioonil õnnestus valimisjaoskondade tööd häirida peamiselt Bangkokis ja selle kantsides riigi lõunaosas.

Isegi võimupartei võidu korral jääb peaminister Yingluck Shinawatra piiratud volitustega valitsusjuhiks kuni valimiste toimumiseni ringkondades, mille arv on piisav parlamendi kvoorumi kokkukutsumiseks.

Opositsiooni sõnul näeb põhiseadus ette valimiste toimumist ühel ja samal päeval ning kuna seda ei olnud võimalik saavutada, tuleb tulemused opositsiooni hinnangul kuulutada õigustühiseks.

Meeleavaldajad on tõotanud vabastada riigi valitsusjuhi vastuolulise venna, 2006. aastal võimult tõugatud Thaksin Shinawatra mõjust. Nad nõuavad peaministri tagasiastumist ning ajutise mittevalitava rahvakogu moodustamist, mis viiks enne uusi valimisi läbi vajalikud reformid.

Tais on korduvalt olnud poliitiliselt rahutu alates 2006. aasta riigipöördest. Ühiskondlik lõhe valitseb ühelt poolt Tai eliidi, haritud keskklassi ja riigi lõunaosa elanike ning teisalt ülejäänud maaelanike vahel.