Pihl rääkis tänasel turvalise interneti päeval toimuval konverentsil "Nutikalt netis – hoia ennast ja oma raha", et mobiil-ID pakub ID-kaardile tehnilist alternatiivi ja võimaldab seda asendada, kui ID-kaart ei tööta.

"Mida nutikamad seadmed, seda rumalam võib olla kasutaja, seadmed  ei ole meie eest igal ajal nutikad. Kasutamine eeldab intelligentsust," sõnas Pihl.

Projekt lõppeb 2017. aastal ning selleks ajaks loodetakse saada 300 000 mobiil-ID kasutajat. "Kui usume tänast statistikat, et selleks aastaks on Eestis on 800 000 nutiseadet, siis võiks nendest nii paljud olla mobiili-id kasutajad.

Hetkel on Eestis üle 40 000 mobiil-ID kasutaja ning digiallkirjade väärkasutust pole Pihli sõnul eriti korda saadetud. "Hüpoteetiliselt on see võimalik," lisas Pihl.

Hilisemas paneeldiskussioonis rõhutati, et mobiiltelefoni SIM-kaart tasub kindlasti lukustada PIN-koodiga. "Tänases Eestis on mobiilimaksed hästi turvatud," sõnas Pihl.

Täna tähistatakse üle maailma turvalise interneti päeva. Seetõttu toimub Meriton hotelli konverentsikeskuses konverents "Nutikalt netis – hoia ennast ja oma raha", kus võetakse luubi alla erinevad IT- ja mobiilsideteenused ning pakutakse lahendusi küsimusele, kuidas tarbida turvaliselt erinevaid internetiteenuseid.

Targalt interneti projekti koolitajad viivad käesoleval nädalal erinevates koolides üle Eesti läbi interaktiivseid töötubasid enam kui 500-le lapsele.