Praegu 40-aastane Hoffman, kes on teeninud mereväes 20 aastat, andis 2012. aasta septembris ja oktoobris USA föderaalse juurdlusbüroo (FBI) venelasi teeselnud agentidele üle salastatud riigikaitsealast informatsiooni, teatas Virginia osariigi prokuratuur AFP vahendusel.

Hoffman teenis mereväes allveelaevadel, kus töötas elektriliste sensoritega, mille abil koguti informatsiooni potentsiaalsete vastaste kohta.

Selles rollis sai Hoffman juurdepääsu salastatud andmetele ning lubas, et ei paljasta informatsiooni selleks volitamata isikutele.

FBI operatsiooni käigus küsis Hoffman salaagentidelt, keda pidas oma kontaktideks, kompensatsiooni oma tegevuse eest abi näol töös või raha näol, mis oleks põhinenud asjaga seotud riskil ja jõupingutustel.

Kolmel erineval juhul andis ta üle „salajast“, „täiesti salajast“ ja „tundlikku“ informatsiooni, mis oli salvestatud krüpteeritud mälupulgale, jättes selle eelneva kokkuleppe järgi auku ühe puu juurestiku all.

Hoffman arreteeriti 2012. aasta detsembris, süüdistus esitati talle 2013. aasta kevadel ning ta mõisteti süüdi pärast viiepäevast kohtuprotsessi augustis Virginias. Karistus avaldati esmaspäeval.

„Püüdes üle anda Ameerika kõige hoolikamalt hoitute hulka kuulunud sõjasaladusi, seadis Robert Hoffman ohtu USA sõjaväelased ja oma riigi,“ ütles rahvusliku julgeoleku peaprokuröri abi kohusetäitja John Carlin.