Venemaa president Vladimir Putin lubas Ukrainale laenu detsembris pärast seda, kui Janukovõtš loobus Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe sõlmimisest. Moskva on seni eraldanud Kiievile kolm miljardit dollarit, ülejäänud laen on Ukraina uue valitsuse ametissemääramise ootuses sisuliselt külmutatud, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Ajaleht Segodnja teatas esmaspäeval viitega Janukovõtšile lähedasele allikale, et president kohtus eelmisel nädalal Sotšis kaks korda Putiniga. Kõnelusi on seni hoitud saladuses, Kreml on teatanud vaid põgusast kohtumisest reedel Sotši taliolümpiamängude avamisel. Segodnja andmetel oli Janukovõtšil ja Putinil neljapäeva õhtul ka kahe tunni pikkune jutuajamine.

"Kremli jaoks ei ole oluline, kellest saab uus peaminister. Küll aga tuleb teha selgeks, kes vastutab detsembrikokkulepete täitmise eest," kirjutas ajaleht, mille andmetel järgmine kahe miljardi dollari suurune laenuosa makstakse välja veebruari lõpus.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov ütles laupäeval, et Moskva teeb Ukrainale antava laenu teise osa kättesaadavaks pärast seda, kui Kiiev on tasunud gaasivõla.