Scoutspataljoni ülema major Andrus Merilo sõnul sisaldab õppus endas kolme võtmetegevust - operatsioonispetsiifiliste ülesannete täitmise harjutamist, üksuse tegutsemist hoonestatud alal ning jao ja rühma taseme lahinglaskmist Ida-Virumaal Sirgala harjutusalal, teatas kaitseväe peastaap.

"Oluline on taktikaliste harjutuste käigus keskenduda tegutsemisele tiheasustusega linnakeskkonnas, suhtlemisele kohaliku elanikkonnaga ja info kogumisele, meditsiinilisele evakuatsioonile ning koostööle teiste riikide julgeolekujõududega," ütles major Merilo.

Merilo sõnul on taktikalise harjutuse intensiivsus oluliselt kõrgem eeldatavast operatsioonitempost Kesk-Aafrika Vabariigis, kuna kahe nädala jooksul tuleb käsitleda kõiki olulisi teemasid.

Käesoleval nädalal harjutatakse liikumist hoonestatud alal, isikute ja masinate läbiotsimist ning rühma varitsusvastaseid drille. Esimese nädala kulminatsiooniks on jalaväerühma missioonispetsiifiline kompleksharjutus.

Plaanitavast 55 liikmelisest kaitseväe Kesk-Aafrika Vabariigi kontingendist moodustab enamiku rühmasuurune üksus ja selle toetuselement.

Eesti jalaväerühm hakkab tõenäoliselt läbi viima julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Nimetatud eelnõu tuleb riigikogus arutuse alla juba teisipäeval, 11. veebruaril.