Automehaanik, kelle väidetavalt röövisid Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši löömamehed ning kellest tehtud fotod on saanud julgeolekujõudude brutaalsuse sümboliks, on praegu ravil Leedu haiglas, kirjutab Saksa ajaleht Rheinische Post.

Bulatov tahab Rheinische Posti teatel nii kiiresti kui võimalik Saksamaale pääseda. Ta loodab sealt kaitset ja head arstiabi saada. See selgub Euroopa konservatiivide noorteorganisatsiooni esimehe Benedict Pötteringi kirjast Saksamaa välisministrile Frank-Walter Steinmeierile. Pöttering palub Steinmeieril korraldada Bulatovi Saksamaale sissepääsemine ja elamisluba.

„Ta tahab väga leida riiki, kus ta võiks keskmise või isegi pikema ajaperioodi jooksul viibida, kuni poliitiline olukord Ukrainas lubab tal tagasi pöörduda,“ kirjutas Pöttering.

Pöttering on kirja järgi Bulatoviga telefoni teel vestelnud. Opositsionääre on Ukrainas väidetavalt massirahutustest osavõtu eest taga kiusama hakatud. Lisaks sellele uurib salateenistus „riigipöördekatset“. Bulatov tahab väidetavalt kohtuda ka Steinmeieriga, et rääkida talle oma kogemustest.

Saksamaa välisminister peaks mõlema palvega nõustuma. Juba nädal tagasi lubas ta Bulatovile ravi kindlustada, kui ta Saksamaale tulla soovib.