„Seis Tapal on endiselt plahvatusohtlik. Paremuse suunas pole mitte miski liikunud. Ministeerium on võtnud äraootava seisukoha ning jätnud koolipersonali oma hädades üksi,“ sõnas Reps.

Riigikogu kultuurikomisjoni liige Mailis Reps lisas: „Reaalsus on see, et haridusministeerium pole viitsinud end liigutada. Peamine mure, personalipuudus, pole mitte lahendatud, vaid hoopis hullemaks muudetud. Tean, et tänase seisuga pole koolil kõige probleemsemate noorte juurde öövalvesse kedagi panna. Turvatunne puudub täielikult.“

„Prokuratuur ja politsei on juba viidanud erikooli kitsaskohtadele ja toonitanud, et ministeerium peab aktiivsemalt sekkuma. Kahjuks pole seda seni tehtud. Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo on täna tulemas vastama keskfraktsiooni algatatud Tapa erikooli teemalisele arupärimisele ning kindlasti loodame ministrilt kuulda konkreetsete ja sisuliste sammude kohta, mida valitsus antud küsimuses astuma hakkab. Selle asemel, et kuulda järjekordset sisutühja kooli süüdistamist,“ lõpetas Reps.