Kui algselt sai 19-aastane Mari-Ann süüdistuse suures koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises ja kanepi kasvatamises, siis Harju maakohus muutis mullu novembri lõpus mõnevõrra kuriteo kvalifikatsiooni. Kohus mõistis Mari-Anni süüdi väikses koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises ja kanepi kasvatamises, vahendab BNS. 

Kohus määras neiule kaheaastase tingimisi vangistuse, mida ei pöörata reaalselt täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja järgib kriminaalhooldaja kontrollnõudeid. Lisakohustusena ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Mari-Annilt riigieelarve tuludesse välja menetluskulud – ekspertiisi tegemisega tekkinud kulud 504 euro ulatuses, kaitsjatasu 748 euro ulatuses ja 480 eurot sundraha.

Prokurör kvalifikatsiooni kergendamisega nõus polnud ja viis süüasja ringkonnakohtusse. Süüdistaja hinnangul peaks ringkonnakohus määrama Mari-Annile nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest kaks kuud peaks neiu reaalselt trellide taga veetma, ülejäänud karistusaja aga kandma tingimisi viieaastase katseajaga.

Apellatsiooni esitas ka Mari-Anni kaitsja, kes leidis, et ringkonnakohus peaks vähendama süüaluselt välja mõistetud menetluskulusid.

Ringkonnakohus kuulutab lahendi esmaspäeval.

Süüdistuse kohaselt omandas 19-aastane Mari-Ann vähemalt neli LSD-ga läbi immutatud paberitükki, narkootilist ainet sisaldavaid seenetükke, mis olid pakitud kaheksasse minigripp kilekotti, ja marihuaanat. Kokku oli erinevaid narkootilisi aineid süüdistuse järgi 14 doosi.

LSD-ga paberitükid andis Mari-Ann mullu jaanuaris Tallinnas Trummi bussipeatuse juures edasi 19-aastasele noormehele. Ülejäänud narkootikumid leidis politsei neiu kahtlustatavana kinnipidamisel ühes Tallinna koolis mullu aprillis ja tema elukoha läbiotsimisel. Mari-Ann andis läbiotsimisel välja ka kanepitaime, mida ta kodus kasvatas.