Loodusmuuseumi teatel on näituse üks eesmärke müütidel tuginevaid arusaamu kummutada ning ämblike suhtes levinud hirme ja ebausku hajutada.

Näitusel saab näha ning tundma õppida nii suuri eksootilisi ämblikke kui ka meie igapäevaseid kapitaguseid kaaslasi, lisaks tõmbavad endile ämblike vahel tähelepanu pooltosinat skorpioni. Väljapanek annab ettekujutuse valitud loomade anatoomiast ökoloogiani ning tutvustab troopiliste linnutapikute ehk suuremate ja karvaste ämblike koduloomadena pidamise eriskummalist harrastust.

Näituse Eesti ämblike osas on enam tähelepanu pööratud liikidele, keda näitusekülastajal on suurem võimalus looduses kohata või kelle roll looduses põnevam või olulisem on. Saalis saab näha ka kohalike ämblike elupaiku, toitumist ning võrgu punumist kirjeldavat lühifilmi.

Näituse raames toimuvatel perepäevadel saab osaleda arahnoloogi juhendatud elus ämblikke tutvustaval ringkäigul. Õppeklassi labor igas vanuses näitusekülastajatele mõeldud ämbliketeemaliste tegevustega on avatud terve perepäeva vältel. Infot valitud kuupäevadel avanevast võimalustest ämblike paitada saab jälgida muuseumi kodulehel ja Facebookis.