Seitse kuud enne 18. septembril toimuvat referendumit pöördub Cameron inimeste poole Inglismaal, Walesis ja Põhja-Iirimaal, mis tema sõnul ilma Šotimaata samuti kahanevad, vahendab AFP.

Viimase arvamusküsitluse järgi on toetus Šotimaa iseseisvumisele kasvamas. Selle poolt oli 37 protsenti vastanutest (viis protsenti rohkem kui septembris) ning vastu 44 protsenti.

Cameron kasutab kõnet Londoni olümpiapargis, kus toimusid 2012. aasta olümpiamängud, et tuua esile, kui palju Ühendkuningriik kasu saab, tegutsedes „Suurbritannia meeskonnana“ („Team GB“).

„Meid võetakse kaubamärgina – tugeva kaubamärgina,“ ütleb Cameron kõnest varem avaldatud väljavõtete järgi. „Kui me kaotaksime Šotimaa, kui Ühendkuningriik muutuks, tõmbaksime vaiba alt ära iseenda mainel. Selge tõsiasi on, et me loeme maailmas koos rohkem.“

Kuigi referendum on puhtalt šotlaste valik, mõjutab see Cameroni sõnul põhjalikult kõiki 63 miljonit Suurbritannia elanikku.

„Niisiis kõigile Inglismaal, Walesis ja Põhja-Iirimaal, kõigile nagu mina, kes hoolivad Ühendkuningriigist, tahan ma öelda seda: teil ei ole valimisõigust, aga teil on hääl,“ ütleb Cameron. „Need, kes valivad, on meie sõbrad, naabrid ja perekonnaliikmed. Te saate mõjutada.“