Politsei kasutas pisargaasi, et lüüa tagasi mitu tuhat inimest, kes loopisid Tuzlas kohaliku administratiivhoone pihta kive, mune ja tõrvikuid. Tuzla on Bosnia ja Hertsegoviina põhjaosa kunagine tööstuskeskus, mis on viimastel aastatel rängalt kannatanud vabrikute sulgemise tõttu, vahendab Reuters.

Suured politseijõud ajasid rahvahulga õhtul laiali, kui algas vägivallatsemine, poeakende purustamine ja prügikastide süütamine, teatas Tuzla politsei esindaja.

Päästeteenistuse teatel anti arstiabi 104 tõsiselt viga saanud politseinikule ja 30 tsiviilisikule, kellel olid kergemad vigastused.

Sajad inimesed kogunesid solidaarsusmeeleavaldustele pealinnas Sarajevos ning Zenicas, Bihaćis ja Mostaris. Sarajevos toimusid kokkupõrked politseiga, kes oli kesklinnas liikluse sulgenud. Neli politseinikku viidi haiglasse.

Autonoomse bosniakkide ja horvaatide föderatsiooni peaminister Nermin Nikšić korraldas erakorralise kohtumise julgeolekuministrite ja prokuratuuri esindajatega.

„Me ei jõua lahenduseni vara hävitamise, sõidukite ja akende lõhkumise ega politsei vastu võitlemisega,“ ütles Nikšić.

Alguses avaldasid meelt peamiselt töölised, kes kaotasid töö, kui erastatud riigifirmad kokku varisesid. Nendega ühinesid tuhanded töötud ja noored.

Bosnia ja Hertsegoviina tööpuudus – 27,5 protsenti – on Balkanimaade suurim.

Tuzla koolid on reedel suletud ja arvatakse, et meeleavaldused jätkuvad. Meelt avaldatakse ka Sarajevos ja teistes linnades.