Riigikohus otsustas eile võtta arutusele Tsahkna (44) ja Balti Radiodiagnostika OÜ kaitsja vandeadvokaat Raul Ainla kassatsioonkaebused, milles ta taotleb nende õigeksmõistmist kogu süüdistuse ulatuses, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Tsahkna suhtes Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsuse vaidlustas riigikohtus ka riigiprokurör Steven-Hristo Evestus, kes taotles tema süüdimõistmist suures ulatuses pistise võtmises ning tema karistamist tingimisi ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga, kuid riigikohus riigiprokuröri kaebust ei aruta.

Kuna riigikohus riigiprokuröri kaebust ei aruta, siis jäi lõplikult muutmata Tsahkna õigeksmõistmine pistise võtmise süüdistuses.

Riigiprokuratuuri algse süüdistuse järgi kasutas Anders Tsahkna sotsiaalministri nõuniku ametikohal töötades korduvalt ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ning mõjutas erinevaid sotsiaalministeeriumi ametnikke ning koostööpartnereid tegema tema enda või tema sugulaste ja tuttavate jaoks soodsaid otsuseid ning tehinguid.