Lennujaamas ajakirjanike küsimustele vastates ütles Savisaar, et politiseeritus Sotši olümpiamängude ümber on pigem väljamõeldis. "Seda te niisama ise kergitate üles, seal ei ole mingit poliitteemat," leidis Savisaar.

Küsimusele, milliseid kohtumisi Tallinna linnapeal Venemaal plaanis on, vastas aga Savisaar, et ta kavatseb spordist niipalju osa saada, kui ta veel suudab. "Mul ei ole ühtegi poliitilist kohtumist, eraviisilisi on kümneid, sest ma usun, et seal on palju tuttavaid nii Euroopast, kui ka Ameerikast," ütles Savisaar.

Samuti avaldas Savisaar lootust, et kõige rohkem toob Eestile au ja kuulsust Sotši mängudelt iluuisutaja Jelena Glebova.

Lisaks avatseremooniale elab Edgar Savisaar olümpiamängudel kaasa ka esmakordselt kavas olevatele meeskondlikele iluuisutamise võistlustele. „Mul on kutse ja akrediteering ka ajaks, mil jääle lähevad Eesti iluuisutajad, kuid kahjuks tulenevalt töökohustustest ei saa ma sel ajal Sotšis viibida,“ sõnas Edgar Savisaar.

„Kindlasti olen meie uisusportlastega ühenduses ja elan nende sportlikele saavutustele kaasa. Hoian Eesti Uisuliidu presidendina pöialt kõigile Eesti sportlastele ja olen seisukohal, et olümpiat kui sportlaste suurimat mõõduvõttu ja pidu, mis toimub iga nelja aasta tagant, ei tohi varjutada poliitiliste kemplustega,“ ütles Savisaar.

Edgar Savisaar viibib Sotšis olümpiamängude suurtoetaja, Venemaa Raudteede presidendi Vladimir Jakunini kutsel. Linnapead saadab lähetusel linnapea nõuniku kt, linnapea abi Jekaterina Fedkina.

Lähetuse ajal, 5.-9. veebruaril, asendab linnapead abilinnapea Kalle Klandorf.