"Anvari tänane avaldus tuli mulle täieliku üllatusena," ütles Muuli Delfile. "Ta helistas mulle umbes pool tundi enne avalduse tegemist, selgitas olukorda ja oma otsuse tagamaid ning andis ühtlasi teada, et teatab kohe sellest ka avalikkusele."

Järgmises Olukorrast riigis" saates asendab Anvar Samostit Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler. "Aga kuidas ja kellega ja kas üldse saade kaugemas tulevikus jätkub, seda ma veel ei tea," sõnas Muuli.

Jutusaate jätkumine on küsimärgi all

"Ma pole kindel, kas ma ilma Anvarita üldse tahan ja suudan jätkata," tunnistas Muuli. "Praegu on vara veel sellele küsimusele vastata. Tunne on igatahes selline, nagu oleksin abielu lahutanud."

Muuli sõnul on nad Samostiga Raadio 2-s teinud saadet "Olukorrast riigis" 13 aastat igal pühapäeval. Kokku teeb see üle 600 tunni otse-eetrit.

"Ma tegelikult loodan, et Anvar mõtleb veel ümber, ehkki see meelemuutus ei oleks väga tema moodi," ütles Muuli.

Muuli sõnul saadakse lähipäevil kokku rahvusringhäälingu juhtidega, et tekkinud olukorda arutada ja vaadata, mis edasi saab.

Ajakirjanik Anvar Samost teatas täna Facebooki vahendusel, et pärast petitsiooni algatamist, mis kutsub üles peaminister Andrus Ansipit Sotši olümpiamängudel osalemisest loobuma, on temalt küsitud poliitikasse siirdumise võimalikkuse kohta.

"See kiusatus on olemas ning viimastel päevadel on see süvenenud," tunnistas Samost. "Olen jõudnud oma mõtetega seisu, kus ma ütlen, et enam ei saa välistada, et ma tulevikus liitun mõne erakonnaga. Rõhutan, et täna ma seda teinud pole. Olgu mul selles osas oma mõtlemisaeg."

Kuni plaanide selgumiseni taandas ta ennast raadiosaadete juhtimisest ERR-is.