"Minul isiklikult on piinlik, kui Eesti peaminister osaleb Sotši mängude avatseremoonial olukorras, kus olümpiamänge proovitakse sisuliselt muuta Venemaa jõudemonstratsiooniks," tunnistas Kross Delfile.

Kross möönis, et on tõepoolest peaministri isiklik asi, kas ta soovib eraisikuna mänge Sotšis vaadata või mitte. "Eesti Vabariigi peaminister aga ei peaks minu arvates istuma tribüünil koos Putini, Janukovitši ja Savisaarega," rääkis Kross. "Oma kohalviibimisega aitab ta paratamatult vaikimisi kaasa mängude spordiväliste eesmärkide saavutamisele."

Eesti sportlastele soovis Kross aga edu ja tunnistas, et loodab vaatamata halbadele aegadele Eesti spordis ikkagi väikest imet. "Kutsun kõiki üles, eriti nendel mängudel, poliitikat ja sporti lahus hoidma," lausus Kross.

Sotši lähevad Eesti poliitikutest peaminister Andrus Ansip ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Samuti on kohal Viktor Janukovitš, Nursultan Nazarbajev ja Aleksander Lukašenko.

Sotši olümpiamänge ei lähe vaatama Barack Obama, Angela Merkel, François Hollande, Viviane Reding, Toomas Hendrik Ilves, Dalia Grybauskaite, Donald Tusk, Frederik Reinfeldt.

Kross on üks enam kui 400st inimesest, kes kirjutas alla Anvar Samosti algatatud petitsioonile, mis soovitab peaminister Andrus Ansipil boikoteerida Sotši olümpiamänge.