Linnavalitsus valmistub suurejooneliselt tähistama 25 aasta möödumist Balti ketist. Keskseks sündmuseks kavandab linn temaatilist ja ajastuhõngulise kavaga kontserttuuri. Lisaks Tallinnale toimuksid kontserdid veel kahes Eesti linnas, mida Balti kett toona läbis, kirjutab Pealinn.

"Pärnus on plaanis avada mälestustahvel," ütles linnapea Edgar Savisaar. "Mälestustahvel paigaldatakse Aisa 37 majale, kus peetud istungil julge ja suurejooneline Balti keti korraldamise idee sündis." Balti keti idee pärineb Pärnus 15. juulil 1989. toimunud Balti Nõukogu istungilt.

Rahvarinde muuseumist alustab muuseumiööl, 17. mail teekonda Balti keti lugu jutustav rändnäitus "Kes on Su kõrval?". Veel valmib raamat, mis jutustab ajaloolise tähtsündmuse loo sõnas ja pildis, projekti kaasatakse samuti konsultante Lätist ja Leedust. Koostöös Rahvarinde muuseumiga valmib ka veebileht, millele kogutakse info Balti ketist, Rahvarindest ja teistest seotud teemadest.

Lisaks ülalnimetatud tegevustele luuakse kõiki üritusi ja ettevõtmisi ühendav visuaalne kuvand, mis võtab eeskuju kunagisest Balti keti märgist. 23.-24. augustini võõrustab Tallinn Balti ketile pühendatud jalgrattatuuri, mis saab alguse Pärnust ja lõpeb Tallinnas.

Tallinn soovib teha Balti keti 25. aastapäeva tähistamisel koostööd ka riiklike institutsioonidega.

Tallinna linnavalitsus moodustas Balti keti 25. aastapäeva tähistavate ürituste ettevalmistamiseks eelmise aasta lõpul ajutise komisjoni. Komisjon sai ülesandeks esitada hiljemalt selle aasta 29. jaanuariks linnavalitsuse istungile kavandatavate ürituste ja ettevõtmiste kava.

Balti kett on Eesti, Läti ja Leedu rahva ajaloos seni suurim ühine aktsioon ja suurim rahumeelne protestiaktsioon, mida Euroopas kunagi nähtud. Aktsiooniga tähistati Balti riikide sõjajärgset saatust määranud Molotovi-Ribbentropi pakti kuritegeliku salaprotokolli sõlmimise 50. aastapäeva.

600 km pikkune inimkett korraldati 50 aasta möödumisel MRP sõlmimisest, mis määras Balti riikidele traagilise saatuse.