Täna kell 10.47 teatati häirekeskusele, et Võrumaal Sõmerpalu vallas Sõmerpalu külas Karja tänaval asuvast kahekordsest kortermajast, kus võib sees olla ka inimesi, tuleb suitsu. Kohale saadeti päästjad Võru ja Antsla päästekomandost. Päästetöid suundus juhtima Võrumaa operatiivkorrapidaja, teatas Lõuna päästekeskus.

Päästjate saabudes oli kortermaja välisuks paokil ja sealt tuli suitsu. Koheselt sisenesid kaitsevarustuses päästetöötajad maja esimesel korrusel asuvasse korterisse, kust leiti keskealise mehe surnukeha. Edasiste otsingute ja kustutustööde käigus leiti korterist veel kaks hukkunud meest.

Põleng saadi kontrolli alla kell 11.16. Tulekahju tagajärjel sai tule- ning suitsukahjustusi kogu ühetoaline korter.

Lõuna päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul põhjustas tulekahju hooletu suitsetamine. Kuigi teadaolevalt oli korterisse Sõmerpalu valla poolt kolm päeva tagasi paigaldatud ka suitsuandur, siis nüüd seda ei leitud.

Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et paljud inimese surmaga lõppevatest tulekahjudest saavad alguse hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest. Suitsetada on ohutum elamust väljas, suitsuga tugitooli või voodisse pikali heita on eluohtlik. Samuti aitab elusid päästa kohustuslik suitsuandur, mis annab toimunud tulekahjust teada sellises faasis, kus on võimalik veel vältida raskeid tagajärgi.

Jaga
Kommentaarid