Uue partei asutamisega avalikkuse tähelepanu pälvinud poliitik Kristiina Ojuland teatas eile enda Facebooki lehele, et pole rahul kriitikute ja teatrirahvaga, kes keelas kaubamärgi "Ühtne Eesti" partei nimes kasutamise - poliitik nimetas neid "geneetilisteks kommunistideks ja nende sabarakkudeks".

(Kirjapilt muudetud - toim.) "Ausalt, hakkab kõrini saama geneetilistest kommunistidest ja nende sabarakkudest," kirjutas Ojuland enda Facebooki lehel.

"Ma olen lapsest saati seisunud igat sorti oktoobri-, pioneeri- ja komsomolilaste vastu. Ja nüüd, vabas Eestis, pean ma taas seisma silmitsi kommunistide-koerajuhtidega, lõpetades geneetiliste kommunistidega teatriseltskonnast ja mujalt, kes püüavad end kultuuriinimeste sirmi alla paigutada," lisas poliitik.

Kultuurilehe "KesKus" lehelt leiab aga 2003. aasta juunis avaldatud Mart Soidro intervjuu toonase välisministri Kristiina Ojulandiga, kes muuhulgas ütleb, et astus 11. klassis komsomoli.

Väljavõte 2003. aastal avaldatud intervjuust:

"Mart Soidro: Küsin seda sellepärast, et õppisin pea samal ajal ajakirjandusosakonnas. Kui meie osakonnas oli vaba mõttelendu rohkemgi kui õppejõud oleksid tahtnud, siis juurakate hulgas oli tollal ka palju neid, kes soovisid läbi kompartei saada nuhiks või miilitsaks. Millest küll selline erinev maailmasuhtumine?

KO: (Mõtlikult.) Miks ma sinna astusin? Algne idu tuli minu lapsepõlveunistusest saada diplomaadiks. Ma sain aru, et see ei ole võimalik nõukogude süsteemis. Et ühest eesti tüdrukust, kes tuleb Kohtla-Järvelt ja kelle vanematel pole mingisugust kommunistlikku tausta, et temast saaks diplomaat.

Samas olen ma selline etteplaneerija tüüp olnud päris ammustest aegadest. Seetõttu astusin ma 11. klassis komsomoli kindla teadmisega, et see on üheks tagatiseks õigusteaduskonda sisseastumisel. Spetsialiseerusin juba teisel kursusel kriminaalõigusele."