"Kui mingid küsimused ja abipalved tulevad, siis me tegeleme sellega, kuid siiani pole elanikud linnaosa valitsuselt abi küsinud," ütles Kalda Delfile.

Kalda sõnul on võimalik inimesed vajadusel majutada sotsiaalkorteritesse.

Tallinnas Vilde tee 52 asuvas kortermajas eile õhtul toimunud tulekahjus sai mitu korterit sedavõrd kahjustada, et nende elanikel polnud öösel võimalik kodus ööbida. Korter, kust põleng alguse sai, hävis tulekahjus. Kõrvalasuvad korterid said tugevaid suitsu-, tahma- ja veekahjustusi, mitu inimest vajas meedikute abi.

Esialgsel hinnangul sai põleng alguse tules hävinud korteri köögist, kuid tulekahju täpsemad asjaolud selgitab edasine menetlus.

Häirekeskus sai kell 18.47 teate, et Tallinnas Vilde teel majas number 52 põleb üheksakorruselise maja kolmandal korrusel asuv korter lahtise leegiga. Põlengu puhkemise hetkel oli korter tühi. Tulekahju levis korterist trepikotta ning kogu maja trepikoda ja mitmed korterid olid paksult suitsu täis.

Päästjate kohale jõudes oli kortermajade rõdudel suur hulk abivajajaid. Autoredeli abil võeti rõdudelt alla 11 inimest, kellest kaks olid otseses hädaohus, sest ei pääsenud tiheda suitsu tõttu oma korterist ukse kaudu välja.

Põlengu tõttu sai kannatada kolm inimest: tules olnud korteri omanik, kelle kiirabi viis tervisekontrolliks haiglasse; kõrvaltrepikojas elanud inimene, kes oli suitsu sisse hinganud ja kellele andsid meedikud esmaabi kohapeal; ning hiljem koju saabunud kõrvalkorteri elanik, kellel hakkas halb ja viidi samuti haiglasse.

Tules olnud korter hävis täielikult, trepikoda ja kõrvalasuvad korterid said tugevaid suitsu-, tahma- ja veekahjustusi.