Öösel haiglas Bulatovit külastanud Klõtško ütles, et see, mida tehti Dmõtroga, on kõigi aktiivsete kodanike hirmutamise akt, vahendab UNIAN.

„Automaidan on ju efektiivne liikumine, mis võitleb võimu vastu, ja paljud selle aktivistid on juba kannatanud – keda on pekstud, kellel on lõhutud auto, kes on süüdi mõistetud. Dmõtro, üks Automaidani juhtidest ja inimene, kes ei karda oma kodanikuarvamust välja öelda, rööviti ja teda piinati nädal aega,“ ütles Klõtško UDAR-i pressiteenistuse vahendusel.

Automaidani aktivistid teatasid Bulatovi kadumisest 23. jaanuaril. Viimast korda oldi temaga kontaktis 22. jaanuaril. Ta oli ennast enne seda varjanud.

Ukraina siseministeeriumi Kiievi peavalitsuse avalikkussuhete osakonnast teatati, et Bulatovi naine esitas miilitsale avalduse mehe kadumise kohta. Miilitsast öeldi, et tegeldakse Bulatovi asukoha kindlakstegemisega.

Bulatov leiti 30. jaanuari õhtul Kiievi lähedalt Borõspili rajooni Võšenkõ külast. Bulatov ei tea, kes ta röövis, kuid ütles, et mehed rääkisid vene aktsendiga.