"Muuseumitöötajate väidete osas on ministeerium juba palunud muuseumi direktorilt selgitusi," sõnas Sits.

Asekantsleri sõnul kohtuvad nädalal kohtuvad järgmisel nädalal ministeeriumi muuseuminõunik ja siseaudiitor Tartu kunstimuuseumi direktoriga ja töötajatega. "Nad analüüsivad tõstatatud probleeme ning teevad ettepanekud, kuidas edaspidi tagada muuseumis töörahu," märkis Sits.

Tuntud kunstnikud ja kultuuritegelased tegid valitsusele pöördumise, milles tunnevad muret arengute pärast Tartu kunstimuuseumis praeguse direktori Rael Arteli käe all.

Muuhulgas leiti, et Tartu Kunstimuuseumi äsja avalikustatud 2014. aasta näituseprogramm ja vastse direktori väljaütlemised näitavad ühest suunda loobuda mitmekesisuse ja demokraatia printsiipidest.

"Selle asemel oleme tunnistajaks Tartu Kunstimuuseumi muutmisele vaid ühte kildkonda teenivaks kaasaegse kunsti muuseumiks. Kaasaegne kunst on Eesti tänase kunstielu väga nähtav osa ning sellisena omas nišis hinnatav. Tallinna on juba loodud Eesti Kaasaegse Kunsti muuseum ning piisava entusiastide hulga olemasolul ei ole me vastu vastava asutuse loomisele ka Tartusse. Mida me ei mõista ega kiida heaks, on sellise asutuse loomine mitmekülgset ja laiapõhjalist tööd tegeva Tartu Kunstimuuseumi asemele. Avaliku asja ülevõtmine kildkondlikul eesmärgil on ühiskondliku varanduse kaaperdamine," seisab avalduses.

Alla kirjutasid teiste seas Jaan Elken, Tiit Pääsuke, Toomas Tiivel, Indrek Hirv, Jüri Arrak jt.