Leiutajateküla elanike osatäitjate lõpliku valiku tegemiseks viiakse veebruari lõpus läbi prooviesinemine, mida hindab žürii, kuhu kuuluvad suure Lotteks olemise kogemusega Anu Lamp ning Lotte joonisfilmide autorid Heiki Ernits ja Janno Põldma.

Lotte autori Janno Põldma sõnul on oluline leida rollidesse inimesed, kes kannaksid endas Leiutajateküla elanike vaimsust. Kokku otsitakse osatäitjaid rohkem kui kümnesse erinevasse Leiutajateküla elaniku rolli.

Konkursil on osalema oodatud kõik, kes tunnevad, et tahavad pakkuda Lottemaa külastajatele vahvaid elamusi ja meeldejäävaid positiivseid emotsioone ning saada ise igapäevaselt osa Leiutajateküla elust.

Osatäitmist ootavad nii Lotte, Bruno ja Alberti rollid kui ka teised raamatutest ja joonisfilmidest tuttavad tegelased.

Kokku loodetakse osatäitjateks leida kuni 25 inimest.

Lottemaa on 2014. aasta suvel avatav suurim kogupere teemapark Eestis, mis põhineb koeratüdruk Lotte raamatutest ja animafilmidest tuntud Leiutajateküla elanike tegemistel.

Seal saab leiutada ja mängida koos Lotte ja tema sõpradega, panna oma oskusi proovile seiklusradadel või staadionil, nautida maitsvat sööki Lottemaa toidutänaval, võtta rannas päikest ja käia ujumas.

Lotte autorite Janno Põldma ja Heiki Ernitsa sõnul on Lottemaa koht, kus jätkub tegevust terveks päevaks nii lastele kui täiskasvanutele. Lottemaa asub nelja kilomeetri kaugusel Pärnust mereäärsel maastikualal ja pakub tööd pea 100 töötajale.