Alta Montaña piirkonna politsei leidis pühapäeval üles viis turisti, kes olid kadunud olnud alates reedest, vahendab Peru21.pe. Kaduma läinud turistid olid teel Choquequirao`s asuvasse arheoloogiakeskusesse.

Päästetute seas olid eestlased 21-aastane Kristjan ja 22-aastane Liisi, 21-aastased leedukad Madli ja Madezna ning 28-aastane rumeenlane Netiscu. Kõik viis õpivad Inglismaal seiklusturismi eriala.

Välisministeeriumist öeldi Delfile, et juhtumiga ollakse kursis ning detailide täpsustamine alles käib. Teadaolevalt Eesti kodanike elu ohus ei ole ning ministeerium on vajadusel valmis neile abi pakkuma.

Kui Peruu meedias on juttu kahest Eesti kodanikust, siis välisministeeriumil on praegu infot selle kohta, et eestlasi oli kolm. Ministeeriumit teavitas juhtunust ühe hätta sattunud eestlase pereliige, kellelt pärineb ka info, et grupis oli kolm eestlast.

Kadunute otsimine algas reede keskpäeval, kui tudengitega kaotati kontakt peale nende lahkumist Mollepata linnaosast Choquequirao poole, kus asuvad Inkade varemed. Meedia teatel tuleb Choquequirao varemeteni jõudmiseks läbida mitmepäevane jalgsimatk ning seetõttu külastab seda aastas keskmiselt vähem turiste, kui näiteks kuulsat Machu Picchut.

Peruu võimude arvates kaldusid turistid aga kursilt kõrvale ja sattusid tsooni, kus puudus telefoni leviala.

Peale kontakti kaotamist saatis politsei helikopteri piirkonda, kust saadi turistide käest viimane signaal. Sealt hakati edasi otsima erinevaid võimalikke teid, mida turistid võisid valida.

Pärast mitut päeva kestnud otsinguid leiti turistid segaduses kuid tervena Apurimac`i jõe lähistelt.

Kõik välismaalased viidi Cuscos asuvasse kliinikusse vastavate analüüside saamiseks. Kahel turistil olevat tervis olnud mõnevõrra nõrk, ülejäänud kolmel stabiilne.