Noore põgenikesarjaja perre tuli lisaks vahvale koerapoisile hiljuti ka kena naisterahvas. Arvasin, et siis muutub sõbra suhtumine teda ümbritsevasse armastusväärsemaks. Seda muidugi ei juhtunud ning nüüd ajavad meest närvi riigipiiril toimuvad sündmused.

Väga konkreetselt ja kurjalt suhtub ta meie riiki illegaalselt siseneda soovinud soojamaa elanikesse. Facebooki postituse all võtavad sõna ka illegaale kaitsvad kodanikud. Neile jääb arusaamatuks, miks nii kurjalt peab reageerima ning miks mees ei suuda põgenikes lihtsalt inimesi näha. Mees jääb aga endale kindlaks ning tema jaoks on need riigi õõnestajad ja meid kõiki allakäigule viivad ebameeldivad nähtused. Ka jalgade juures paitamist ootav vahva koerapoiss ei suuda sõbral kõike seda viha mõtteist viia.

Järgmine halenaljakas lugu meenub Pärnus Härma keskuse juures kohatud eakast koeraperenaisest. Naerame naisega siiamaani selle memme parimaid ütlemisi! Vanadaam jalutas mööda kõnniteed oma hirmus vana koerakesega. Kui loom piisavalt kiiresti edasi ei vudinud, kostus krõbeda proua suust röögatus: "Ega me matuserongkäigul ole!"

Jäime kohkunud silmadega vaatama, kuidas vaene väsinud loom endast parima andis, et perenaisega sammu pidada. Ka selle näite põhjal võib öelda, et lemmikloom vanadaami elupingete maandamisel ei aidanud. Pigem põhjustas põdur loom memmele lisapingeid ning viis veel rohkem stressi.

Teema pealkirjast veidi kaugemale põigates: omapäraseid muutusi olen täheldanud kassiomanike juures. Nemad oma lemmikud vihkama ei hakka - vastupidi! Eriti just noored naised muudavad oma koduse kassikese iidoliks ning fotosessioonide modelliks. Muidugi mainin ära, et need naised on siiski üldjuhul üksikud või ei ole veel kaaslasega lapsi ilmale toonud. Eks naisterahva hing igatseb siiski alateadlikult kellegi eest hoolitsemist ning kassist saabki nende aseaine lapsele.

Lootusetult negatiivset ja ühiskonnakriitilist omanikku koer muuta ei suuda. Mõne peremehe puhul ei ole stressitaseme langust isegi mitte grammi võrra märgata!