Lukaš ütles, et kui opositsiooniaktivistid ei vabasta varem hõivatud justiitsministeeriumi hoonet, pöördub ta Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu poole palvega kehtestada riigis erakorraline seisukord. Lisaks sellele lubas Lukaš pöörduda president Viktor Janukovõtši poole nõudmisega katkestada läbirääkimised opositsiooniga, vahendab Lenta.ru.

Minister seletas, et hõivatud hoones käis pühapäeval töö, mille eesmärk oli poliitilise kriisi reguleerimine riigis. Arutati amnestia ja põhiseaduseparanduste küsimusi.

Lukaš andis opositsionääridele hoone vabastamiseks pool tundi (avaldus tehti pärast kella 3.30). Telekanali 5 Kanal teatel ütles hõivajate esindaja Oleksandr Danõljuk, et aktivistid ei kavatse hoonet vabastada, sest ei pea riigi valitsust legitiimseks. Samas lubas ta, et ministeeriumi töötajad lastakse hoonesse, vahendas Ukrainskaja Pravda.

Teatatakse, et öösel käis hoones ka erakonna UDAR juht Vitali Klõtško ja palus ühenduse Spilna Sprava liikmetel see vabastada, kuid talle öeldi ära.