"See, mis meil toimub on jube...  segadus," tunnistas Kabakova hoolikalt õiget sõna valides. "Nii palju vastuolulisi tundeid, vastuolulist käitumist ja karme uudised... Kedagi ei saa usaldada. Keegi ei tea, mis tegelikult toimub. Esiteks tuleb mingi uudis, siis tulevad sellele vastuväiteid, mõne kohta ka kinnitus ja siis ümberlükkamine," kirjeldas Kabakova olukorda, kus kuuldused ja tegelikkus on inimesi veel täiendavalt väsitanud.

"Ühelt poolt - inimesed said selle, mida tahtsid - segaduse riigis. Inimesed on väsinud ülikallist elu nautinud poliitikutest, kellest paljusid iseloomustab altkäemaksust elamine. Teiselt, kui isegi täna eemaldatakse Janukovitši, siis kes pannakse tema asemel? Klitško?  Ta ei tea ju midagi poliitikast ja majandusest! Yatsenyuk? Temas peegeldub liiga palju Tõmošenkot! Tyahnibok? Tema on agressor..."

Kabakova sõnul ei usalda rahvas ka opositsiooni 100%, sest valitseb üleüldine usaldamatus. "Inimesed vabatahtlikult Maidani," on ta aga veendunud.

"On üsna ilmne, et keegi on praeguste sündmuste taga. Kui tänane valitsus poleks tahtnud lubada valitsushoonete hõivamist, oleks see ära hoitud. Kui keegi oleks tahtnud Maidani puhtaks lüüa, oleks seda tehtud... Aga seal on mingi mäng. Ühelt poolt lastakse tänavale eriteenistus Berkut, siis veel politsei ja agressiivsed noored. Nägelus kestab 4-5 päeva. Ja siis kõik uuesti. Kiievis on aga üha ohtlikum. Ma kardan minna tänavale, inimesed kardavad metrooga sõita. Sest keegi ei tea, et kui midagi juhtub, siis kuhu peaks helistama. Miilitsasse?"

Kabakova sõnul president Janukovitš kaotab aga pidevalt toetust. "Need, kes olid tema poolel, ei saa  aru, miks ta korda majja ei löö. Aga need, kes olid varem tema vastu, vihkavad teda  veel rohkem. Aga alternatiivset liidrit ei ole..."

Kabakoval on tunne, et keegi tahab kogu riiki hävitada. "Näib, et just selline on plaan. Paljudel on lootusetuse tunne."

Alates eelmisest nädalast on Kiievis ja ka mujal Ukrainas vastasseis valitsuse ning rahva vahel muutunud üha teravamaks. Eile tegi president Janukovitš esimese selgema möönduse oma senises karmis poliitikas ja pakkus nii peaministri kui asepeaministri tööd opositsiooniliidritele. Viimased aga lükkasid pakkumise tagasi.