„Kiievi linnaadministratsiooni ja teiste administratiivhoonete karistamatu hõivamine on veennud „maidanlasi“ kõikelubatavuses. Ukraina seitsmes oblastis ründavad äärmuslased riigivõimuorganeid ja püstitavad barrikaade. Juba on hõivatud Lvivi, Rivne ja Ternopili riiklike administratsioonide hooned. Massirahutustest osavõtjad on teatanud, et „võtavad võimu oma kätte“, alluvad isehakanud „rahvaraada“ otsustele ja on alustanud mittelegitiimsete võimuorganite moodustamist. Ohus on põhiseadusliku korra ja riigivalitsemise süsteemi alused,“ öeldakse dokumendis Lenta.ru vahendusel.

„Pöördume president Viktor Janukovõtši, riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu ning Ukraina rahvasaadikute poole üleskutsega peatada riiki kägistava seadusetuse, anarhia ja vägivalla märatsemine ning kehtestada erakorraline seisukord. Teeme ettepaneku lõpetada end seaduseväliseks kuulutanud regioonide, kus võim on haaratud vägivaldselt, rahastamine riigieelarvest, kuni põhiseadusliku korra taastamiseni neis,“ palub Krimmi parlament.

Lisaks sellele kutsub ülemnõukogu poolsaare elanikke üles toetama sisevägede Krimmi allüksusi ja eriüksuse Berkut liikmeid Krimmist, kes viibivad praegu Kiievis. Lisatud on pangakonto number.