Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles BNS-ile, et möödunud ööpäeva jooksul toimetas kiirabi haiglasse neli alajahtunud inimest, enne seda on kiirabi Tallinnas jaanauri jooksul samal põhjusel haiglasse viinud kokku kaks inimest. Ta märkis, et varasemate talvedega võrreldes on tegemist üsna tavapärase olukorraga.

Adlas nentis, et enamasti on tegemist inimestega, kes alkoholijoobes olles väljas magama jäävad ning sarnastel juhtudel pole suurt vahet, kas väljas on kaks soojakraadi või paarkümmend külmakraadi.

Peaarst soovitas inimestel, kes pakaselisel nädalavahetusel välja pidutsema lähevad, valida seltskonnast niiöelda kaine grupijuht, kes teistel silma peal hoiab.

Spordiharrastajaid hoiatas Adlas lokaalse külmumise eest. "Kui ninaots või kõrvad hakkavad valgeks muutuma, siis on see ohu märk ning tuleks vähemalt pooleks tunniks sooja minna," toonitas Adlas.

Teiseks lokaalse külmumise ohualaks on varbad ja näpud. Vähese kogemusega spordisõpradel soovitas Adlas kaaluda saabuva nädalavahetus vahelejätmist.