"Küsimus on kommunikatsioonis," ütles valitsusjuht. "Ministri intervjuust tekkis mul mulje, et gaasitoru tahetakse kuidagi marginaliseerida. Oli ju avaldus, et laevuke ajab sama asja ära, mis Balticconnector."

"Oli probleem, oleks pidanud varem ka omavahel suhtlema, aga parem hilja kui mitte kunagi, nüüd on see tehtud," ütles Ansip ja kinnitas, et tänaseks on nad majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga teineteisest aru saanud ja kõik eelnev oli vaid müra.

"Balticconnector on prioriteet ja selle tõdemuseni me valitsuses ka täna jõudsime," rääkis Ansip, kelle sõnul jätkub LNG-teemaline arutelu kabinetis täna õhtul.

Ansipi sõnul ütles Parts, et ta ei ole kunagi soovinud loobuda Balticconnectorist. "Paraku selline mulje on mulle ajakirjandusest jäänud," rääkis Ansip ja lisas, et täna kinnitas Parts, et Balticconnector on üks projekti osis ja Parts ei ole sellest lahti öelnud.

Ansipi sõnul on tavaliselt nii, et kommunikeerija on see, kes peab süüd tunnistama.

Ansip meenutas, et kui tema oli ammu-ammu majandus- ja kommunikatsiooniminister, siis üks teema, millega ta tegeles, oli toruühendus. "See küsimus on ammu aktuaalne olnud, paraku Soomes selle vastu huvi ei olnud, nüüd kui Soome peaminister on Jyrki Katainen, on ka huvi selle vastu," ütels Ansip.

Peaministri sõnul on valitsuse hoiak selle toruühenduse suhtes konsensuslik ja kõik peavad seda prioriteetseks.

Ansip tõi paralleeli Ukrainaga, kellele läks Venemaa gaas kalliks ja nad hakkasid seda ostma toru teisest otsast Saksamaalt.

Valitsusjuhi sõnul ei saa igale torule poliitilist märki külge panna. "Ei ole nii, et Reformierakond on gaasitoru poolt ja IRL oleks risti vastu. Selline käsitlus on primitiivne," ütles Ansip. "Pigem on tegemist kommunikatsioonihäirega, järjekordselt küll."

Ansip möönis, et kuniks toru ei ole, siis seniks asendaks seda toru paadike. "See ei ole nii, et Parts tahab ühte ja Ansip kahte terminali," lausus Ansip. "Mina tahan 200 terminali ja küllap neid tuleb ka juurde."

Ansip on enda sõnul kindel, et Ameerika kildagaas hakkab ükskord ka maailmaturule tungima. Kindlasti siis kui meie laevad hakkavad kasutama veeldatud gaasi ja see on peaministri hinnangul väga tõenäoline juba lähemal ajal. "Küllap neid terminale tekib siis igasse sadamasse," prognoosis Ansip.

"Mulle sobib üks terminal Eestis ja toruühendusega. Mulle sobib üks terminal Eestis ja teine Soomes toruühendusega, aga mulle kindlasti ei sobi üks terminal Eestis ja teine Soomes ilma toruühenduseta," rääkis Ansip võimalikest variantidest.

Ka võimalus, et rajatakse ainult üks terminal Soome ja toruühendus on valitsusjuhi sõnul mõeldav. "See oleks parem kui mitte midagi, aga tõtt-öelda oleks parem kui terminal oleks Eestis," ütles Ansip. "Me oleme andnud selle otsustusõiguse Euroopa Komisjonile ja nii nagu Euroopa Komisjon otsustab, siis me oleme lubanud aktsepteerida nende otsust."