Elroni suhtekorralduspartner oli vahetult enne uute rongide liinile tulekut JLP, kuid koostöö nendega lõppes eelmisel aastal. Alates 3. Jaanuarist on Elronil leping Janek Mäggi eestvedamisel tegutseva suhtekorraldusbürooga Powerhouse.

Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste ütles Delfile, et Powerhouse riigiettevõtte ainuke suhtekorraldaja, kellega on sõlmitud kolme kuu pikkune leping.

„Kuna töid teostame vastavalt vajadusele, siis võib see olla ka väiksem, kui alguses plaanisime,“ lisas ta.

Lepingu maksumust Kaareste ei täpsustanud, kuid nentis, et see jääb alla riigihanke mahu ehk alal 10 000 euro.

Suhtekorraldajate rolli üle rongireformi juures on palju arutatud. Näiteks endine majandusminister Meelis Atonen on avalikult välja öelnud, et kahtlustab uute rongide negatiivse kajastamise osas PR-firmade kätt.

"Kaasaegse reisirongiliikluse saabumisega suutsid PR-firmad tekitada sellise tunde, nagu oleks kõik halvaks läinud," ütles ta 14. jaanuaril Vikerraadio eetris.

Kas Elronil on põhjust arvata, et suure meediakära uute rongide liiniletuleku ümber võisid tekitada Edelaraudtee palgal olevad PR-spetsialistid?

„Avalikus ruumis on selles palju juttu olnud. Kindlasti kaitsevad kõik osapooled oma huve, seda tunnetame kindlasti,“ ütles Kaareste.