Kohtumisel arutasid kaitseminister ja kolledži ülem õppeasutuse mehitamist ja kursuste arendamist. Reinsalu sõnul on tähtis küsimus kolledži mehitamine rahvusvaheliste ekspertidega, et õppeasutus saaks hoida kõrget akadeemilist taset. „Samuti on see oluline selleks, et kolledži roll sõjalise kõrghariduse pakkujana Läänemere regioonis kasvaks.“

Kaitseministri sõnul jätkab Eesti kolledži võõrustajariigina tööd selle nimel, et õppuritel ja õppejõududel oleksid Tartus õppimiseks ja elamiseks võimalikult head tingimused.

Reinsalu soovis Balti kaitsekolledžile jõudu ettevalmistusteks õppeasutuse 15. sünnipäeva tähistamiseks 27. veebruaril.

Vaikšnoras tutvustas kaitseministrile kolledži tulevikuplaane ning ütles, et kolledži näol on tegemist erakordse institutsiooniga, mida haldavad ja juhivad kolm riiki ning mis pakub samaaegselt nii vanemstaabiohvitseri III kui kõrgema strateegilise IV taseme sõjaväelist ingliskeelset haridust.

„Kolledžil on loodud head kontaktid ja toimiv koostöö teiste sõjaväelist ja akadeemilist haridust andvate institutsioonidega nii Eestis kui ka välisriikides,“ lausus Vaikšnoras.

Leedu kindralmajor Vitalijus Vaikšnoras asus Balti Kaitsekolledži ülema ametisse 2012. aasta lõpus ning juhib kolledžit kuni 2016. aasta suveni.

1999. aastal asutatud Tartus paiknev Balti Kaitsekolledž on Balti riikide ühine sõjalise kõrghariduse kolmanda astme staabikolledž vanemstaabiohvitseride koolitamiseks. Õppeasutus on ainulaadne terves NATOs, sest pakub ainsana rahvusvahelises keskkonnas tunnustatud ingliskeelset sõjalise kõrghariduse kolmanda astme õpet.