Kracht rääkis riigikogu sotsiaalkomisjoni avalikul istungil, kus arutati elatisrahade maksmisest kõrvalehoidmise teemat, et Soome eeskujul võiks Eestis luua varatute registri.

Mitte keegi sinna sattuda ei taha, sest siis ei sõlmita selle inimesega mingeid lepinguid, ka mitte telefoniteenuste lepingut, tõi Kracht näite.

Varatute registrisse satuks inimene siis kui kohtutäitur ütleb, et inimene on varatu. Täna on meil register ärikeeldude kohta, sama võiks Krachti sõnul olla ka võlgnike kohta.

Kracht märkis, et meil on suur hulk tankiste, kes on kogu aeg varatud.
Need, kes varatute registrisse satuvad, ei saa näiteks luua äriregistris oma ettevõtet, kõneles Kracht. Samuti ei saa neid määrata äriühingute juhtustesse, sest nad pole usaldusväärsed, kuna nad on varatud.

Kracht lisas näiteks, et igasuguste võlgade sissenõudmiseks kasutatakse Tšehhis autojuhtimisõiguse peatamist, Venemaal ei saa reisidokumenti ehk passi taotleda, sest kui inimesel pole raha võlgade tasumiseks, siis ei saa ta ka välismaale, rääkis Kracht ja lisas, et Sakasmaal võib tööandja lõpetada päevapealt töölepingu kui inimene on võlgnik.

Krachti sõnul esitab EVEA oma ettepaneku ja justiitsministeeriumile, kuna võlgade sissenõudmine puudutab tervet ettevõtluskeskkonda.