"Ei maksa Eesti rahva kultuursusest nii halvasti ka arvata, et pelgalt fakt, et laulupeol on võimalik ka õlut osta, muudaks kogu ürituse Õllesummeriks. Peo fookuseks on laul ja tants," kommenteeris Noop Delfile mitmete ühenduste välja käidud ideed alkoholivabast laulupeost.

Noobi sõnul on eelmised laulu- ja tantsupeod näidanud, et eestlased oskavad õlut kultuurselt tarbida. "Õlle müük oli olnud varemgi lubatud, kuid politsei ei ole saanud nendelt üritustelt ühtegi teadet ega väljakutset õlle väärtarbimise või purjus inimeste kohta."

"Kui räägime sellest, et alaealised ei tohiks näha täiskasvanuid õlut tarbimas, siis see on võltsmoraal. Käivad ju lapsed koos vanematega poes, restoranis, vaatavad filme jne. Joogikultuur algab eeskuju näitamisest, et lahjat alkoholi tarbitakse kainelt ja jäädakse kaineks," leiab Noop.

"Oleme nõus sellega, et laulu- ja tantsupeol eraldatakse kontserdiala ning söögi- ja joogiala. Kontserdialal müüksime vaid vett, karastusjooke ja kalja. Söögi- ja joogialal soovime pakkuda inimestele söögi kõrvale ka õlle ostmise võimalust klausliga, et sellega kontserdialale ei pääse," lisas ettevõtja.

2011.aastal sõlmis A. Le Coq Laulu- ja tantsupeo Sihtasutusega kahepoolse lepingu nii 2012. aasta noorte laulu- ja tantsupeo kui ka 2014.aasta üld laulu- ja tantsupeo kohta. "Seega on A.Le Coq-il kehtiv leping 2014. aasta tantsu- ja laulupeoks, kus on sätestatud ka müügiõigus õllele. Omalt poolt oleme lepingut korrektselt täitnud ja loomulikult eeldame seda ka partnerilt."

16. jaanuaril pöördus Eesti arstiteadusüliõpilaste selts koos Terve Eesti sihtasutuse, Eesti skautide ühingu ja 11 teise ühendusega Eesti laulu ja tantsupeo sihtasutuse nõukogu poole palvega teha 2014. aasta laulu- ja tantsupidu alkoholivabaks.

"Õlle ja siidri müümine viib paratamatult selleni, et mitmed peolised on vähemal või suuremal määral purjus. See aga võib rikkuda paljude laste ja täiskasvanute rõõmu isegi juhul, kui alkohol ei põhjusta kohapeal otsest vägivalda ja vigastusi. Ühendkooris on koos nii täisealised kui noored ja sealhulgas ka esmakordselt peokogemust omandavad 7-8-aastased. Õllel ja siidril on nende eestlaste jaoks erinev tähendus. See, mis ühele võib tunduda rõõmus, vabastav ja kelmikas, võib teistele tunduda võõras, imelik ja hirmutav," seisab avalduses.