Agentuuri Interfax-Ukraina korrespondent ütles, et Berkut üritas öö jooksul mitu korda meeleavaldajaid nende positsioonidelt tagasi tõrjuda.

Umbes kella nelja ajal õnnestus Berkutil lammutada meeleavaldajate ehitatud barrikaad ja hävitada katapult, mis oli sinna püstitatud esmaspäeva õhtul.

Mõlemad pooled loopisid teineteist šokigranaatide, kivide ja Molotovi kokteilidega. Oli kuulda laske.

Sündmuskohal oli mitusada inimest, kuid aktiivselt tegutses mõnikümmend radikaalsemalt meelestatut.

32 inimest viidi siseasjade organitesse ning 22 neist vahistati avatud kriminaaljuurdluse raames (Ukraina kriminaalkoodeksi paragrahv 294 – massirahutused), teatas Ukraina siseministeeriumi ühiskonnaga suhtlemise valitsus.

Kogu öö jooksul toimusid Kiievi kesklinnas kokkupõrked aktsioonis osalejate ja sportliku kehaehitusega noormeeste, niinimetatud "titušekite" vahel. Meeleavaldajatel õnnestus umbes kümme neist kinni võtta ja viia hõivatud ametiühingute majja. Noormehed rääkisid, et neid toodi Kiievisse võimalikest kokkupõrgetest osa võtma ja igaühele lubati selle eest igaühele umbes 200 grivnat (18 eurot).

Ajakirjanikele näidati ka neilt ära võetud vasaraid, kaikaid ja muid esemeid.

Vaata provokaatorite kogunemist videost:

President Viktor Janukovõtši erakonna Regioonide Partei fraktsioon Luhanski oblastinõukogus ning Krimmi vabariigi parlament kutsusid presidenti üle karmi käega riigis korda taastama, vahendab agentuur UNIAN.

Esmaspäeval jagatud Krimmi parlamendi avalduses on öeldud, et "end rahumeelseks protestiaktsiooniks maskeerinud Maidan näitas oma elajalikku palet" ning kutsutakse Janukovõtšit üles tegutsema otsustavalt põhiseadusliku korra kaitseks ja mitte lubama relvastatud võimuhaaramist jultunud äärmuslaste poolt. Nõuti ka 16. jaanuaril vastu võetud meeleavaldustevastaste seaduste kehtestamise kiirendamist.

Luhanski regionaalid pöördusid presidendi kui põhiseaduse garandi poole palvega võtta tarvitusele karmid meetmed korra ja seaduslikkuse taastamiseks Kiievis eriolukorra kehtestamise näol.