Türgist naasnud nooruk saabus Ühendkuningriiki Istanbulist startinud lennukiga, mis tegi vahemaandumise Saksamaal Stuttgartis, vahendab BNS.

Tegemist on viimase nädala jooksul juba kuuenda vahistamisega, kui terroristidega seotuses kahtlustatav on viibinud mõnda ega Türgis, mis on kodusõjakeerises vaevleva Süüria naaber.

Briti ajaleht Daily Telegraph kirjutas esmaspäeval, et terrorivõrgustik Al-Qaida koolitab sadu Süürias võitlevaid Briti kodanikke pühasõdalasteks ning kannustab neid korraldama rünnakuid, kui nad kodumaale naasvad.

Rühmitusest Iraagi ja al-Shami Islamiriik (ISIS) pagenud Murad ütles ajalehele, et Euroopast ja USA-st saabunud võitlejaid õpetatakse valmistama autopomme ning seejärel saadetakse kodumaale terrorirakukesi looma.

Briti luureteenistuste hinnangul on praegu Süürias umbes 500 briti islamistlikku võitlejat. Kardetakse, et nad võivad radikaalseks muutuda ning siis kodumaale naastes terroriakte korraldada.

Süüria ja Türgi piiril asuvas Bab al-Hawa kontrollpunktis lõhkes esmaspäeval kaks autopommi, plahvatustes sai surma 16 ja haavata 20 inimest.